Pengikut

wajib tolak

wajib tolak

31 Disember 2013

Video : kompom Mat Sabu penganut syiah

(SEBARKAN)


Para sahabat ku semua....

Tujuan berkumpul pada Malam Tahun Baru 2014 di Dataran Merdeka kita dah tahu, namun apa jua isu yg dibawa selama ini sememangnya adalah semata-mata untuk memburuk-burukkan kerajaan, di mana matlamat akhirnya adalah untuk menjatuhkan kerajaan yg sedia ada.

      Kalau kita fikir secara rasional, dari dulu sampai sekarang memang berlaku kenaikan harga barang @ perubahan nilai wang. Dulu masa kita kecik2....5 sen pun sudah cukup bernilai....tapi sekarang sudah jauh berbeda. Zaman berubah di mana masyarakat kampung tidak lagi memandang 5 @ 10 sen apatah lagi masyarakat bandar.

Kenaikan harga barang @ kos sara hidup bukan saja berlaku di Malaysia, tetapi ianya berlaku di seantero dunia & merupakan masalah yang memeningkan semua pemimpin dunia. Terdapat negara yang rakyatnya bangun memberontak hingga jatuh kerajaan yang sedia ada, namun lihatlah hasilnya adakah harga barang dan kos sara hidup dapat diturunkan, tetapi yang selalu kita lihat dan saksikan sendiri pergolakan akan berterusan dan yang merana adalah rakyat bawahan yang akan terus miskin & papa kedana.

Bagi Malaysia, tak usah kita  membandingkan dengan negara2 besar seperti USA @ Great Britain. Kita cuma lihat contoh paling dekat di utara dan selatan tanahair. Nun di utara Thailand misalnya adakah barangannya lebih murah dari kita. Kalau tidak masakan rakyatnya & rakyat kita berlumba-lumba untuk menyeludup seberapa banyak barangan kita seperti minyak petrol, minyak masak, gula dll ke negaranya jika harga barangan kita lebih tinggi dari negaranya. Nun di selatan pula iaitu Singapura, tidak payahlah kita bandingkan kerana kos hidup di sana sememangnya tinggi. Kalau tidak masakan berbondong-bondong rakyatnya mengisi minyak kenderaan & membeli-belah di Malaysia jika kos barangan di sana lebih rendah.

Sehubungan itu, apa jua isu yang timbul, jangan sampai kita merosakkan sistem yang kita ada. Kita ada cara tersendiri untuk menyelesaikannya di mana apabila cukup 5 tahun, rakyat diberikan hak untuk memilih kerajaan yang terbaik untuknya.

Keamanan yang kita nikmati hari ini harus dipelihara demi memastikan nama Malaysia terus utuh di persada dunia. Negara luar amat mengagumi dan mencemburui pembangunan dan keamanan yang di capai Malaysia. Tapi kita sendiri tak sedar dengan kelebihan yang kita ada selama ini melalui wawasan dan dasar pembangunan negara yang tepat membolehkan kita berada di tahap ini.

Berdoalah kita agar negara ini terus aman, makmur dan dilindungi dari sebarang musibah, manakala hubungan antara kaum yang selama ini nampak macam cantik jer.....nampak macam baik jer....terus terpelihara.

(SEBARKAN)


KLIK

30 Disember 2013

MB dan EXCO Selangor bantah kenaikan kos sara hidup?

KUALA TERENGGANU 29 Dis. - Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib berpendapat, kerajaan negara ini amat sukar untuk digulingkan mana-mana pihak apatah lagi proses rampasan kuasa itu berlaku secara kekerasan dan huru-hara.
Ini kerana kerajaan Barisan Nasional (BN) sedia ada dan juga akan datang merupakan pemerintah yang cukup teguh dengan kekuatan pasukan keselamatan yang sentiasa mantap dan cekap.
"Atas sebab itu saya masih berpendapat bahawa tidak mudah untuk gulingkan kerajaan (Malaysia) dan saya juga berpendapat lambat lagi nak berlaku macam itu (guling kerajaan).
"Malah saya juga tak fikir akan berlaku keadaan huru-hara pada himpunan itu nanti (Himpunan Guling Kerajaan)," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
Beliau ditanya mengenai desakan pelbagai pihak yang kian memuncak membantah Himpunan Guling Kerajaan pada malam sambutan tahun baharu di Dataran Merdeka Selasa ini.
Semalam, polis mendedahkan empat pertubuhan bukan kerajaan (NGO) propembangkang sebagai dalang utama merancang mengadakan himpunan itu bagi menimbulkan huru-hara semasa sambutan ambang tahun baharu tersebut.
Harun tidak menolak kemungkinan berlaku kekecohan dan huru-hara pada malam sambutan itu nanti sekiranya pihak kerajaan sendiri melakukan kekerasan terhadap penunjuk perasaan.
"Kata nak guling kerajaan itu sebenarnya pihak kerajaan cakap saja, tapi kalau kerajaan bertindak luar biasa mungkin juga berlaku huru-hara," katanya.
Beliau turut menjelaskan bahawa himpunan itu diadakan bukan bertujuan menimbulkan huru-hara dan untuk menggulingkan kerajaan seperti mana didakwa banyak pihak.
Sebaliknya kata Harun, perhimpunan ini sekadar untuk menyatakan rasa tidak puas hati rakyat terhadap dasar kerajaan terutama berkaitan isu kenaikan harga barang, cukai dan sebagainya sehingga membebankan mereka.
"Hanya mereka yang berani cakap saja yang akan bersuara dalam himpunan itu sedangkan kerajaan tak susah apa pun dengan kenaikan harga barang sebab mereka ada pendapatan tetap.
"Kalau Selangor lainlah sebab wakil-wakil rakyatnya naik gaji, tak apalah," katanya berseloroh.

17 Disember 2013

Bantuan Mangsa Banjir oleh ustazah mee segera abbby abadi

PKR bukan parti untuk orang Melayu berpayung


KUALA LUMPUR 15 Dis. - Parti Keadilan Rakyat (PKR) bukan sebuah parti untuk Melayu berpayung kerana kepemimpinannya sanggup mempertaruhkan apa sahaja demi kuasa politik meskipun kedaulatan bangsa menjadi gadaian.
Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Behrang, Jamaluddin Mohd. Radzi berkata, kegagalan parti itu mempertahankan martabat Melayu ketika pembangkang memerintah Perak menjadi penyebab beliau meninggalkan PKR.
"Bagaimana saya nak terus bersama parti yang sanggup menggadaikan apa sahaja demi kuasa politik. PKR bukan sahaja tunduk kepada Pas pada ketika itu (selepas 2008) tetapi lebih mendukacitakan turut jadi tunggangan DAP.
"Jadi siapa sebenarnya kotor? Parti yang sanggup menggadaikan maruah Melayu semata-mata demi kuasa atau kami? Keputusan kami adalah disebabkan prinsip demi bangsa," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.
Baru-baru ini Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli seperti dipetik dari portal Malaysia Today antara lain menyebut, pemimpin yang meninggalkan parti itu dan kemudian menyertai parti lawan umpama kekotoran yang tidak ubah seperti najis.
Rafizi menyebut, Thank you for sucking away our dirt yang dipercayai ditujukan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak susulan tindakan pemimpin PKR, khususnya di Sabah yang mengumumkan keluar daripada parti itu.
Dalam pada itu, Jamaluddin mendakwa, tuduhan pimpinan PKR kononnya beliau bertindak keluar parti dan memilih menjadi wakil rakyat Bebas di Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak hanyalah bagi menutup kelemahan parti yang 'membusuk'.
"Mereka tidak mahu mengaku yang PKR sanggup menggadaikan apa sahaja demi politik sebaliknya menuduh saya dan seorang lagi bekas wakil rakyat PKR, Kapten (B) Mohd. Osman Jailu dibeli UMNO. Inilah wajah sebenar PKR," katanya.

12 Disember 2013

Tiada projek 1MST di Gambang
KUANTAN 11 Dis. - Kerajaan negeri tidak akan membenarkan pelaksanaan projek 1Malaysia Spiritual Tourism City (1MST) yang diuar-uarkan bakal dibina di Gambang di sini.
Menteri Besar, Datuk Seri Adnan Yaakob berkata, kerajaan negeri juga telah membatalkan kelulusan tanah yang didakwa sebagai lokasi projek tersebut kepada sebuah syarikat pada 2 Oktober lalu.
Kata beliau, pembatalan itu dibuat kerana syarikat yang diberikan kelulusan iaitu Waras Mekar Sdn. Bhd. (Waras Mekar), tidak memulakan projek pembangunan bercampur melibatkan perumahan dan perniagaan seperti yang dipersetujui selepas dua tahun tanah berkenaan diluluskan.
"Syarikat berkenaan juga tidak menjelaskan bayaran premium tanah sebanyak RM20 juta seperti yang tertakluk di dalam syarat-syarat kelulusan.
"Desas-desus di media sosial yang mengaitkan kejadian banjir besar yang melanda negeri ini dengan kelulusan projek 1MST adalah tidak benar sama sekali.
"Walaupun perkara ini telah dijelaskan beberapa kali, masih ada sesetengah pihak cuba mengaitkannya dengan kejadian banjir," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.
Mengulas lanjut, Adnan berkata, Waras Mekar sebenarnya telah mencari rakan kongsi bagi memulakan projek pembangunan bercampur di Gambang selepas mendapat kelulusan pada Mei 2011.
"Salah sebuah syarikat yang dirundingi Waras Mekar ialah Enchant Acres Sdn. Bhd. (Enchant Acres), dengan tujuan untuk pembangunan bercampur.
"Belumpun apa-apa persetujuan dicapai, Enchant Acres telah membuat iklan untuk mewujudkan 1MST dan menjual lot-lot dengan tujuan mewujudkan satu tanah perkuburan untuk orang-orang bukan Islam khususnya orang Cina," jelasnya.
Katanya, Enchant Acres juga telah mengutip wang daripada bakal pembeli lot-lot kubur dan wujud beberapa unsur penipuan.
"Pihak kerajaan negeri menerima aduan daripada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Teruntum, Sim Chon Siang bahawa beliau menerima aduan daripada ramai orang yang telah membuat pembayaran membeli lot-lot kubur.
"Ini jelas satu penipuan yang dilakukan oleh Enchant Acres dan pihak Waras Mekar telah pun membuat laporan polis," katanya.

02 Disember 2013

Perkara Yang Perlu Anda Ketahui Apa Yang Terjadi Selepas Jeff Ooi Melafazkan Permohonan Maaf Semalam

 

 

Sejak semalam kita tahu bahawa Jeff Ooi meminta maaf diatas kata-katanya sebelum ini yang menghina kakitangan MPPP dengan panggilan kucing kurap. Permohonan maaf tersebut dibuat majlis konvesyen DAP Pulau Pinang semalam. 
Tetapi ada satu benda yang mungkin anda tidak tahu disebalik permohonan maaf tersebut. Yang dia minta maaf kerana Karpal Singh itu satu hal. Ada lagi satu hal yang mungkin tidak diketahui ramai. 
Sekarang mari RBF beritahu…
Sebaik sahaja Jeff Ooi melafazkan permintaan maafnya semalam, dia telah diboo oleh cina-cina DAP dalam majlis itu. Dia diboo oleh cina-cina DAP dalam majlis tersebut kerana memohon maaf kepada kakitangan MPPP yang berbangsa melayu. 
Itulah wajah sebenar cina-cina DAP. Mereka rasa satu penghinaan apabila orang mereka terpaksa memohon maaf kepada orang melayu. Begitulah tebalnya sikap anti dan benci kepada melayu dikalangan cina-cina DAP. 
Jika mereka sokong tindakan Jeff Ooi memohon maaf untuk menjernihkan keadaan sudah tentu mereka tepuk tangan, bukan mengeboo.
Saya tidak bercakap kosong…saya tidak membuat fitnah…saya menulis berdasarkan bukti yang diberikan pihak mereka sendiri. Lihatlah dibawah….


Ini berita asal yang dikeluarkan malaysiakini tengahari semalam. Saya dah jangka apa yang akan berlaku, sebab itu saya print screen dan simpan. 


Ini komen yang sempat dihantar oleh seorang hamba Allah yang bernama Encik Rbf dalam berita diatas. Nampaknya apa yang saya jangka menjadi kenyataan. Selepas 2-3 jam saya buka balik malaysiakini dan saya lihat berita tersebut telah ditukar tajuk dan kandungannya. Lihat dibawah…


Anda perhatikan yang didalam kotak hitam. Masa dan wartawan yang menulis adalah orang yang sama dengan berita yang disiarkan sebelum itu. Lihat sini
Selama ini malaysiakini mengatakan mereka pelapor berita yang adil, yang saksama, yang beretika dan sebagainya. 
Nah ! 
Sekarang apa cerita ?
Apakah ini beretika ? 
Apa-apa pun malaysiakini telah mengesahkan bagaimana sifat perkauman cina-cina DAP yang begitu tebal, sifat anti melayu yang kuat. Sehinggakan orang mereka minta maaf kepada orang melayu pun kena sorak….kena boo…. 
Terima kasih malaysiakini….
 

Video : Pendedahan Ustaz Kazim memang ahli Pas.