Pengikut

wajib tolak

wajib tolak

11 Julai 2014

Gambar Yang Menyebabkan Anwar Ibrahim Marah Pada Khalid Ibrahim


11 JUL: Kehadiran Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim di majlis berbuka puasa bersama rakyat anjuran Pejabat Pembangunan Persekutuan Selangor di Bukit Jelutong malam tadi mencuri tumpuan ramai.
Apatah lagi kemunculan beliau itu ketika beberapa pemimpin pakatan rakyat Selangor terus mendesaknya melepaskan jawatan Menteri Besar.

Namun, Abdul Khalid langsung tidak tertekan dengan perkara itu sebaliknya cukup mesra dengan pemimpin-pemimpin kerajaan dan UMNO negeri yang hadir di majlis itu.

najibkhalidposa
Khalid turut bergambar bersama-sama Najib

Antaranya Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan Pengerusi Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Selangor, Datuk Seri Noh Omar.

Sebaliknya , malam ini mendapat suntikan moral daripada Perdana Menteri yang mengakui boleh berkerjasama dengan beliau walaupun berbeza fahaman politik.

Menurut Najib: “Walaupun ada perbezaan, kita boleh bekerjasama dalam banyak hal.”

Beliau  turut berterima kasih kepada Abdul Khalid kerana menghadiri majlis berbuka puasa bersama rakyat Selangor di  Masjid Tengku Ampuan Jemaah di Bukit Jelutong itu.

Kira-kira 2,000 rakyat Selangor menghadiri majlis itu yang disusuli dengan solat Maghrib, Isyak dan Tarawih.

“(Kehadiran Khalid) ini satu petanda baik, saya kira,” kata Najib.

khalidnoh
Khalid tetap ceria dengan Noh 

Sejak beberapa bulan lepas, Abdul Khalid menerima tekanan daripada pelbagai pihak termasuk pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) supaya melepaskan jawatan sebagai Menteri Besar Selangor.

Hasrat ‘Langkah Kajang’ yang dilihat gagal menjatuhkan Abdul Khalid sebelum ini, kembali berlaku dalam PKR terutama selepas beliau gagal mempertahankan kerusinya sebagai Ketua Cabang PKR Kuala Selangor pada pemilihan parti itu baru-baru ini.

Abdul Khalid dilantik sebagai Menteri Besar Selangor selepas pakatan pembangkang memenangi Pilihan Raya Umum ke-12 pada 2008 di negeri itu. –bnbbc.my

Tiada ulasan:

Catat Ulasan