Pengikut

wajib tolak

wajib tolak

01 September 2015

Pijak gambar pemimpin : Pas sudah berbunyi,Umno bila lagi

PAS TUNTUT DAP MOHON MAAF BERSEKONGKOL DENGAN BERSHIT PIJAK KEPALA TG HJ HADI

Jemputan untuk sama-sama hadir bagi membuat laporan polis terhadap kebiadapan peserta BERSIH 4 yang memijiak-mijak gambar YB Dato Seri Tuan Guru Presiden PAS. Laopran polis akan diadakan sebagaimana berikut ;

Tarikh : 17 Zulkaedah 1436H / 01 September 2015
Hari : Selasa
Masa : Pukul 10.00 Pagi
Tempat : Ibu Pejabat Polis Pengkalan Chepa

Seluruh pemuda dan ahli PAS dijemput hadir bersama-sama

Anjuran : Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan

NOTA AMARAN

DEWAN PEMUDA PAS MALAYSIA
16 Zulkaedah 1436 | 31 Ogos 2015
INSIDEN PIJAK GAMBAR PRESIDEN PAS : PENGANJUR BERSIH 4.0 DIGESA MOHON MAAF

1. Kami menggesa penganjur BERSIH 4.0 segera tampil memohon maaf di atas insiden melampau, biadap dan provokatif yang dilakukan beberapa individu di dalam perhimpunan tersebut dengan memijak gambar Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.

2. Sekiranya tiada pihak dari entiti BERSIH 4.0 tampil berbuat demikian dalam tempoh 24 jam, bermakna kalian merestui dan bersubahat dengan perbuatan tersebut.

3. Kalian telah mencetuskan bibit permusuhan serta menanam sentimen kebencian yang tidak sewajarnya secara emosi dan mencabar kesabaran kami anak-anak muda PAS.

4. Kalian perlu menyedari perbuatan tidak hormat sedemikian bakal mengheret persepsi dan memburukkan imej serta nama BERSIH yang kamu dukungi.

5. Kami berlepas tangan, seandainya kemarahan yang sedang membakar kini kian marak dan membakar kamu jika enggan menyelesaikan keterlanjuran tersebut secara harmoni.

AHMAD FADHLI SHAARI
Ketua Penerangan
Dewan Pemuda PAS Malaysia

Tiada ulasan:

Catat Ulasan