Pengikut

wajib tolak

wajib tolak

04 Januari 2011

PKR - Bapak segala penderhaka


Isu pelantikan Mohd. Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor (SUK) makin panas. Walaupun pelantikan itu mendapat perkenan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, kerajaan negeri pimpinan Khalid Ibrahim gagap tidak berpuas hati dan terus "mengaruk".

Perasaan Mat Kelubi mendidih je bila beberapa blog menyiarkan kenyataan ringkas ADUN Sri Muda, Shuhaimi Shafei. dia tulis: ''Dalam sejarah telah terbukti, apabila rakyat bangkit menentang Raja, biarpun beribu tahun kebangkitan itu berlangsung akhirnya kebenaran akan menghenyak ketidakadilan. Rakyat akan menang dalam peperangan menentang ketidakadilan! Didoakan agar ia tidak berlaku di Selangor."

Pada Mat Kelubi, dia dah melampau sebab heret Sultan Selangor ke dalam politik dan kenyataannya itu menghina Sultan. Mat Kelubi juga tidak faham mengapa dia nak mengaitkan rakyat dan menghasut rakyat supaya bangkit menentang Raja dalam isu tersebut.

Ini bukan isu rakyat tetapi isu kerajaan Selangor yang sebenarnya membelakangkan undang-undang tubuh negeri. Siapa yang sebenarnya tidak adil dan bodoh kalau bukan Khalid gagap n de’ gang.

Pihak yang sepatutnya ditentang kerana ketidakadilan dan tidak menghormati institusi diraja adalah kerajaan negeri itu sendiri. Tindakan Khalid gagap dan Shuhaimi si penderhaka bercanggah dengan semangat Perlembagaan yang patut kita junjung. Puak puak ni lebih suka bawa aspirasi DAP komunis yang kita tahu apa motifnya. Selama ini pun nama je Khalid gagap jadi Menteri Besar tapi DAP komunis yang banyak buat keputusannya. Realitinya para pemimpin PKR lebih lebih lagi bos mereka, Anwar Ibrahim si peliwat ( macam karpal singh cakap ) duduk dalam cengkaman DAP komunis atas banyak sebab. Kalau mereka dapat memerintah negara, kompom Malaysia akan jadi negara republik cam Singapore. pada Khalid gagap dan Shuhaimi si penderhaka hentilah jadi barua DAP komunis . Minta ampun dengan Allah s.w.t dan DYMM Sultan Selangor..

Jika tidak, sahlah mereka bukan sahaja barua malah penderhaka besar...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan