Pengikut

wajib tolak

wajib tolak

06 Januari 2011

Rais Yatim Sedia Disiasat , Pembangkang Cam Mana Pulak.
Dato Seri Utama Dr. Rais Yatim bersedia untuk disiasat dakwaan yang dibuat oleh blogger yang mengatakan ada bukti Rais memperkosa Amah pada 2007 dahulu.

Mat Kelubi bersetuju dan menyokong penuh agar siasatan segera dilakukan agar rakyat dapat mengetahui adakah dakwaan ini benar ataupun sekadar mainan politik murahan dan keji parti pembangkang.

Rais berkata ;

“Saya menafikan sebarang alegasi tersebut sama ada yang berkaitan alegasi memperkosa mana-mana individu empat tahun dahulu atau lain-lain dakwaan yang dicetuskan penulis liar blog di internet atau mana-mana entiti politik,” katanya dalam kenyataan di sini.
“Saya menyatakan dengan kerelaan bahawa apa-apa laporan yang diperbuat oleh mana-mana pihak setakat ini berkaitan perkara ini wajar disiasat mengikut lunas undang-undang negara.”
Rais berkata, beliau dan anggota keluarganya bersedia memberi sepenuh kerjasama dalam siasatan itu dan apa-apa keputusan siasatan rasmi itu akan diterima dan dipatuhi
. ( KLIK )

Mat Kelubi juga mengalu-alukan siasatan dilakukan terhadap pemimpin pembangkang seperti dakwaan yang dilakukan oleh beberapa blogger yang lain mengenai dakwaan terdapat Adun yang ditangkap berkhalwat dalam keretapi.

Berani kerana benar takut kerana salah. Syabas Dato Rais Yatim …..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan