Pengikut

wajib tolak

wajib tolak

05 April 2016

BangloNoSwimmingPool: Adun DAP bakal dipecat
AIDCNews – 04/4/16 – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP Tanjong Bungah, Teh Yee Cheu didesak letak jawatan kerana lantang bersuara mengkritik kepimpinan Lim Guan Eng dan percubaan untuk mengehadkan jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang kepada dua penggal
Perkara tersebut didedahkan oleh pembantu Teh, Carolyn Khor dalam surat terbuka yang ditulis untuk mempertahankan bosnya itu.
Desakan terhadap Teh itu dilakukan oleh veteran DAP Pulau Pinang yang menghantar mesej supaya ADUN Tanjong Bungah itu meletak jawatan dan keluar daripada parti, dedah Khor.
Khor mengkritik desakan peletakan jawatan itu dengan berkata ia bertentangan dengan prinsip keadilan, kesaksamaan dan kebebasan bersuara memandangkan Teh telah dipilih oleh rakyat.
“Kita perlu menyelamatkan Pulau Pinang daripada genggaman pemimpin autokratik yang tidak lagi dapat membezakan antara yang betul dan salah,” kata Khor yang juga Ketua Komunikasi Wanita PKR dalam satu kenyataan.
Khor berkata Guan Eng sepatutnya memanfaatkan cadangan untuk memulihkan semula popularitinya di kalangan rakyat Pulau Pinang yang semakin merosot susulan publisiti buruk dikaitkan dengan dirinya baru-baru ini.


Katanya, Guan Eng juga sepatutnya tidak berasa tergugat dengan cadangan itu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan