Pengikut

wajib tolak

wajib tolak

07 Oktober 2009

Pengundi mesti bangun lawan Pas


KUALA LUMPUR 6 Okt. - Pengundi di Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang perlu bangkit 'mengajar' Pas berikutan penyelewengan berterusan parti itu terhadap Islam termasuk membenarkan penggunaan ayat al-Quran oleh bukan Islam di pentas politik.
Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, sebab itu umat Islam perlu berani bangkit menyuarakan yang benar kerana penyelewengan oleh Pas itu sudah mencapai tahap yang maksimum.
''Cukuplah mereka memperdayakan masyarakat dengan menyalahgunakan agama dan kita mesti bangkit menyatakan yang benar.
''Seruan ini mesti disambut oleh mereka yang berani berkata dan mampu untuk menyatakan pendirian demi menjaga imej agama sendiri.
''Ini sebelum ia terus menerus dijahanamkan oleh mereka yang kononnya menjadi satu-satunya 'penerang' kepada negara,'' katanya ketika ditemui pemberita selepas Majlis Perasmian Pameran Syed Ahmad Jamal: Pelukis di Balai Seni Lukis Negara di sini hari ini.
Rais mengulas mengenai kenyataan pemimpin Pas yang tetap menghalalkan penggunaan ayat suci al-Quran oleh bukan islam di pentas politik walaupun ia dibantah oleh beberapa tokoh agama bukan politik.
Beberapa hari lalu, pemimpin bukan Islam pakatan pembangkang menggunakan ayat suci al-Quran di atas pentas ceramah Pas pada Pilihan Raya Kecil DUN Bagan Pinang.
Dalam ceramah itu, Ahli Parlimen Padang Serai, N. Gobalakrishnan daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) tanpa segan silu menggunakan ayat suci al-Quran bagi menarik perhatian penyokong parti itu.


Mat Kelubi kata ;

Orang melayu / umat islam mesti bangun mesti bangkit untuk lawan dan ajar puak2 Pas perosak agama ni . Kehinaan dan cacian agama Islam telah mereka lakukan pada agama Allah Taala ni. apakah kita mahu melihat kesucian agama Islam terus dinodai? apakah kita mahu melihat bangsa kita maruah kita negara kita dicemari dan dinodai?

Ayuh umat Islam orang melayu rakyat Malaysia kita tolak kepimpinan yang merosakkan akhlak kita akidah kita . Pas hanya lah Perosak Agama.

kita kena pastikan BN menang di Bagan Pinang demi survival bangsa kita agama kita.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan