Pengikut

wajib tolak

wajib tolak

11 Ogos 2009

Bekas ahli PKR sanggup jadi saksi - Reformis


PUTRAJAYA 10 Ogos - Gerakan Reformasi Rakyat Malaysia (Reformis) yang dianggotai ramai bekas ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) hari ini menyatakan kesediaan untuk menjadi saksi bagi membuktikan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah pengkhianat bangsa.
Presiden Reformis, Ramlan Abu Bakar berkata, ahli-ahlinya yang terlibat dalam demonstrasi jalanan sekitar lewat 1990-an dulu mengenali watak sebenar Anwar dan motif perjuangannya yang lebih terarah kepada kepentingan politik peribadi.
"Walaupun kami yang paling dekat, paling awal kenali dia (Anwar) dulu, tapi sekarang kami tidak lagi setuju dan tidak mahu berkompromi langsung dengan perjuangannya
"Kami sanggup jadi saksi perkara-perkara berkaitan Anwar yang sememangnya merupakan pemimpin hipokrit, hanya mengejar kepentingan politik peribadi.
"Malah kami berpendapat Anwar juga pengkhianat kepada negara kerana menimbulkan ketidaktentuan politik dan ekonomi, rakyat patut difahamkan perkara sebenar," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Beliau mengulas kenyataan bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad semalam yang mengalu-alukan tindakan beberapa pihak termasuk bekas Ketua Angkatan Muda PKR, Ezam Mohd. Nor yang bersedia menjadi saksi dalam membuktikan Anwar sebagai pengkhianat Melayu.
Menurut Dr. Mahathir, sesiapa sahaja yang mempunyai bukti kukuh mengenai perkara itu sepatutnya bersedia menjadi saksi di mahkamah jika Anwar meneruskan samannya terhadap Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.
Ramlan memberitahu, pihaknya sanggup mendedahkan penyelewengan Anwar bukan sahaja terhadap orang Melayu tetapi juga negara selama ini.
Ini kerana, jelas beliau, tindakan- tindakan negatif sedemikian menjadi punca awal kepada ketidakstabilan politik dan ekonomi negara
"Cukuplah, bukan saja kelembapan ekonomi, penularan wabak selesema babi atau influenza A (H1N1) sekarang juga dia (Anwar) tak ambil kira.
"Kita tidak mahu dia jadi seperti virus penyakit kanser yang menular dan membunuh secara senyap dalam masyarakat dan negara," katanya.


Mat Kelubi kata ;

Korang semua tak boleh pikir lagi ke bukan setakat orang Umno je tak suka Anwar ni orang rapat dia dulu pun tak suka . Ramlan Abu Bakar ni bukannya orang lain orang kesayangan / kepercayaan Anwar dulu. MK tak tau la Anwar dpt ke tak rasa belakang Ramlan tapi yang pastinya MK percaya klu Anwar minta pun Ramlan tak kasi punya .Bagi MK la pendedahan tentang Anwar ni dah menjadi satu kewajipan bagi umat melayu / Islam . Bukan untuk buka aib tapi untuk menyelamatkan umat Nabi Muhammad dari tipu daya setan yang ada dalam diri Anwar ni. Bagi mereka yang mendedahkan perkara ni bagi MK mereka adalah penjuang bangsa agama dan negara demi untuk melihat Malaysia aman dan damai .

Tiada ulasan:

Catat Ulasan